Pàgines

dimecres, 19 d’abril del 2017

FUNDACIÓ PÚBLICA "MOSSÈN ALCOVER



Institució Pública Antoni M. Alcover és una entitat cultural fundada el 1999 amb l'objectiu de difondre la figura del folklorista manacorí Antoni M. Alcover (1862 – 1932). S'ubica a Manacor i és presidida per Antoni Pastor, batlle de la ciutat, i M. Magdalena Gelabert n'és la directora gerent. Alcover és un personatge destacat de la filologia romànica i el folklore conegut principalment per l'elaboració del Diccionari català-valencià-balear i l'Aplec de rondalles mallorquines. La Institució disposa des de 2014 d'un espai museogràfic permanent.








Missió

D'una banda, la Institució Pública té com a finalitat principal la conservació, la reunió i l'aprofitament de manera científica de tot el llegat d'Antoni M. Alcover i, d'altra banda, l'estudi, la coneixença, la recerca i la promoció de la cultura popular mallorquina. A més, impulsa activitats per difondre la figura d'Antoni M. Alcover i la seva obra, i també promociona la recerca i la coneixença de la literatura infantil, especialment de les rondalles mallorquines.
Així doncs, a grans trets, la Institució desenvolupa dues línies de treball paral·leles. Per un costat, una línia científica que pretén oferir un espai per a l'estudi filològic i l'alcoverisme, principalment a través de la Biblioteca Monogràfica, que posa a l'abast dels investigadors llibres i materials relacionats amb Antoni M. Alcover, i del Premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover. Per l'altre costat, una línia divulgativa que vol acostar al gran públic la figura d'Antoni M. Alcover, sobretot per mitjà de l'espai museogràfic i d'una intensa activitat cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada